Pretražite stranicu

Investirajte u Gradačac!
  • Bosanski
  • English (UK)
KONTAKT   NOVOSTI IZBORNIK PRETRAGA

Novosti



U Beogradu je 14.12.2017. godine održan Info dan sa temom: Interakcija javnog i privatnog sektora kroz razvojna partnerstva u BFC SEE općinama i gradovima. Događaj su zajednički organizirali GIZ ORF MMS i NALED kao BFC SEE Regionalni tehnički sekretarijat. Info dan je namijenjen općinama i gradovima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije, koji su nosioci BFC SEE certifikata, kako bi im se predstavio novi mehanizam BFC SEE mreže.

Predstavnicima jedinica lokalne samouprave je ukratko predstavljen projekat ''Partneri za lokalni ekonomski razvoj: Razvijanje partnerstva sa privatnim sektorom'' koji je započeo sa implementacijom u avgustu/kolovozu ove godine i traje do marta/ožujka 2019. godine. U okviru projekta je planirano razvijanje partnerstava javnog i privatnog sektora putem realizacije konkretnih projekata na područjima certificiranih općina i gradova koji bi se finansirali kroz DeveloPPP.de program. Ovom prilikom su prezentirani koraci u pristupanju i implementaciji novog mehanizma.

Takođe, prezentirani su kriteriji koje firme iz privatnog sektora trebaju ispuniti, te neki praktični primjeri iz prakse koji su već ranije realizirani u okviru DeveloPPP.de Programa.

Nakon ovog događaja svaki od Tehničkih sekretarijata će u okviru svoje BFC mreže organizirati Info dane u certificiranim općinama i gradovima.

REDAH će tako, kao Tehnički sekretarijat za BFC mrežu Federacije BiH, u narednih 2 mjeseca u 11 BFC SEE općina i gradova organizirati Info dane za potencijalne investitore koji zadovoljavaju sve kriterije propisane navedenim projektom kako bi se već početkom naredne godine mogli pripremati prvi projektni prijedlozi

Novosti

«
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
»
logo