Pretražite stranicu

Investirajte u Gradačac!
  • Bosanski
  • English (UK)
KONTAKT   NOVOSTI IZBORNIK PRETRAGA

Privredni savjet

U junu 2015. godine od strane Općinskog vijeća Gradačac usvojena je Odluka o javno-privatnom dijalogu. Formiran je Privredni savjet koji broji 15 članova.

Predstavnici privatnog i civilnog sektora se biraju kao predstavnici privrednih društava i civilnih organizacija a kriteriji za izbor članova iz redova privatnog i civilnog sektora su: relevantna zastupljenost svih sektora privrede sa potencijalima za razvoj (najmanje po jedan predstavnik svih najznačajnih sektora: metaloprerada, drvoprerada, tekstil i koža, prehrambeni, uslužni, obrt) mikro, mala i srednja privredna društva, predsjednik udruženja privrednika Gradačac, žene poduzetnice, predstavnici relevantnih organizacija civilnog sektora i/ili pojedinci.

Cilj Privrednog savjeta, koga pored predstavnika lokalne samouprave i javnih preduzeća, čine ugledni i veoma uspješni privrednici, je da se poboljša privredni ambijent i poslovna klima. Uloga članova Savjeta je da svojim idejama i iskustvima utiču na stvaranje i poboljšanje ekonomskih prilika kao i stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta u Gradačcu

logo